Geniet van live optredens en sfeervolle momenten op Trax Festival 2023 in Roeselare. Ook dit jaar was ik als event fotograaf aanwezig op Trax Festival. Bovendien is dit al de 5de editie die ik beeld bracht. Ondertussen behoor ik toch al bij de vaste crew van de organisatie als fotograaf. Samen met mijn partner, zij staat elk jaar opnieuw met een glimlach aan de ingang voor de bandjes. Net als alle andere edities waren er opnieuw tal van fantastische artiesten die de festivalsite deden daveren met hun fantastische live muziek.

De eerste headliner was de charmante Majé, deze jongedame is van Roeselare dus speelde zij een thuismatch. En wat voor één, vanaf het eerste hit had ze de vroege vogels op de festivalweide met zich mee. De sfeer zat er meteen in. Dit jaar stond trouwens Radio Topkaas in voor de iet wat interessante intermezzo’s. Ten tweede was Jack Vamp & The Castle of Creep op het podium en daarna was het aan High Hi. 2 groepen die ervoor zorgden dat de dansbeentjes al zeker los kwamen voor de volgende artiesten.

De vroege vooravond van Trax Festival
Naar de vroege avond was het aan de beurt van The Hicky Underworld. Ook Glints was aanwezig, vooral de jeugd kon de songteksten van Glints smaken. Maar uiteindelijk kwam toch de hele festival weide los op z’n catchy tunes. Uiteindelijk was het aan Flip Kowlier om af te sluiten op de MainStage. Een kleine thuismatch ook voor Flip, al verschillende keren verscheen hij op de stage van Trax Festival en alsook dus voor mijn lens. Een echte karakterkop als je het mij vraagt. Als afsluiten van deze fantastische dag was het aan Eagl, afsluiten met iemand die geboren en getogen is in Roeselare. Zoals het echt hoort. Support the locals! Eagle zorgde ervoor dat héél Roeselare daverde en zin kreeg om te dansen op Trax Festival 2023.

Als event fotograaf is het toch altijd een plezier op terug te keren naar de Trax site van Roeselare. Omdat de sfeer altijd goed zit. Alsook dat het een knusse setting is met toch genoeg ademruimte.

Vorige edities
Zin om nog even na te genieten van de vorige edities van Trax Festival? Dat kan, via volgende albums. Trax Festival 2022, Trax Festival 2021, Trax Festival 2019 of Trax Festival 2018. Ook op de officiële Facebookpagina van Trax zijn de volledige albums terug te vinden.