Rotterdam

Onder het motto “de boog kan niet altijd gespannen staan” er eventjes tussen uit richting Rotterdam. Eerst wat werken, daarna wat ontspannen. Voor mijn job waren we op bezoek bij een leverancier in Nederland, ongeveer een uurtje rijden van Rotterdam. Het leek ons dus de ideale combinatie om dit te combineren.

Vooraf had ik eerst wat research gedaan wat de trekpleisters waren. Als fan van architectuur was dit toch de perfecte stad om naar toe te trekken. Het was voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik echt verbleef in Rotterdam en er in rondtrok.

De Kubuswoningen, de Erasmusbrug, die prachtige markthal, noem het maar op. Ieder gebouw/structuur had een mooi lijnenspel. Het was net alsof je een klein kind dropte in een speelgoedwinkel. De perfecte vakantieoord voor een architectuurfotograaf.

Op de eerste foto zijn we de Kubuswoningen, ze bevinden zicht niet zo ver van de grote markthal. Ze hebben iets unieks en het was dus geen gemakkelijke opgave om deze in beeld te brengen. In architectuur streef ik naar rechte lijnen en een strak symmetrie spel.
Tijdens het fotograferen heb je natuurlijk wat lensafwijkingen, vooral bij dit soort structuren. Dit is heel eenvoudig op te vangen in Photoshop achteraf. Hierover zijn er tal van tutorials terug te vinden op Youtube. Misschien dat ik wel met de tijd hierover een kleine cheatsheet van maak.

De Erasmusbrug wou ik enkel ’s nachts fotograferen, via het internet had ik al terug gevonden dat deze mooi wordt verlicht. Na wat wandelen langs het water hadden we al snel een plaatsje gevonden om deze vast te leggen.

Als laatste bezochten we de omgeving rondom het station van Rotterdam. Heel wat hoge gebouwen rond om rond. Veel strakke en moderne gebouwen vooral. Ook het station zelf had iets moois om naar te kijken.

Een citytrip om niet direct te vergeten, ik keer zeker nog eens terug met de extra ervaring als architectuurfotograaf.

Los van de prachtige omgevingen die ik fotografeer, maak ik ook geregeld foto’s van huizen. Zowel interieur als het gebouw van buiten af. Ideaal voor de vastgoedsector. 1 adres voor jullie professionele foto’s van vastgoed. Bekijk zeker eens de andere beelden in de architectuur categorie.